ПОЧЕТНА

ОБАВЕШТЕНЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКУ

ОБАВЕШТЕНЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКУ КОЈИ ПОЛАЖУ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА  ИТ СМЕР 02. ЈУНА 2019. ГОДИНЕ У КРАГУЈЕВЦУ У ПРВОЈ КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

Сатница полагања :

  • Полазак  у 7:30 испред Градске библиотеке
  • Долазак ученика  у Прву крагујевачку гимназију до 9.15
  • Полаганје теста од 10:00 до 12:00 сати
  • Унос података и објављивање резултата на сајту од 15.00

На полаганње је потребно понети:

  • Ђачку књижицу са фотографијом
  • Флашицу воде
  • Прибор за рад лењир, троугао, угломер, шестар, оловка хемијска, оловка графитна, гумица и калкулатор са основним рачунским операцијама (сви други калкулатори нису дозвољени за коришћење)

Не може се користити калкулатор на мобилном телефону. Мобилни телефони су забрањени.

Пријава за организовани превоз у Крагујевац ради полагања пријемног за ИТ смер

KОНКУРС ЗА УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ЗА ШКОЛСКУ 2019/2020. ГОДИНУ

НЕОПХОДНА ДОКУМЕНТА ЗА УПИС УЧЕНИКА

MINISTARSTVO PROSVETE

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

За упис у одељење које остварује наставни план и програм за гимназију за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику кандидат полаже пријемни испит на коме решава тест из математике. На пријемном испиту задаци ће бити средњег и напредног нивоа, а за припрему се могу користити збирке задатака за припрему завршног испита. Пријемни испит се полаже 02. јуна 2019.године.

Гимназија у којој ће се полагати пријемни за одељење ученика са посебним способностима за информатику и рачунарство (ИТ-одељење) је Прва крагујевачка гимназија за Шумадијски и Поморавски округ.

За полагање пријемног испита ученици из Параћина пријављују се у параћинској Гимназији.

Рок за пријављивање је од 13-17. маја 2019. године од 9.00-14.00 часова.
Пријављивање је на обрасцу за пријаву који се попуњава у параћинској Гимназији.

ПРИЈАВА ЗА ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ 2019.

Параћинска Гимназија ће број пријављених ученика доставити Министарству просвете 17. маја до 15.00 на адресу srednje@mpn.gov.rs. На пријемни испит могу да изађу само ученици који су пријављени на напред наведени начин.
СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО ИТ ОДЕЉЕЊЕ

Развој ИТ-сектора један је од приоритета Владе Републике Србије. Према подацима Народне банке Србије ИКТ сектор један је од најперспективнијих са годишњим растом извоза од 20 одсто у последњој деценији. Србији у овом тренутку недостаје око 15. 000 ИТ стручњака.

Одељења ученика са посебним способностима за рачунарство и информатику један су од начина на који образовни систем настоји да одговори на потребе тржишта рада. Специјалистичким образовањем средњошколаца који имају изражене дигиталне компетенције повећава се квалитет сутдената ИТ смерова различитих факулета.

Опширније…

NOVI RASPORED PRIPREMNE NASTAVE IZ MATEMATIKE

Уџбеници

ОДЛУКА – Списак уџбеника за први, други, трећи и четврти разред гимназије Уџбеници за први разред Уџеници за други разред Уџбеници за трћи разред Уџбеници за четврти разред

Pročitajte više

Тест и решење теста за ИТ одељење

На пријемни испит за специјализована ИТ одељења, који је одржан 3. јуна у целој Србији, изашло је 2.513 ученика. За сада су познати прелиминарни резултати према којима је њих 1.300 положило пријемни испит и при попуњавању жеља за упис у средње школе 9. јула имаће право да упише једно од ових одељења. Како се наводи, …

Pročitajte više