ПОЧЕТНА

Електронско пријављивање за полагање пријемног испита за ученике са посебним способностима


Пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе за ученике са посебним способностима за школску 2020/2021. годину, биће реализовано електронским путем веб пријавом (https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs/ ). Одлука је донета због ванредног стања насталог услед болести COVID- 19 изазване вирусом SARS-Cov-2.
Пријаву могу да реализују ученици осмог разреда, њихови родитељи, законски заступници, али и други кандидати за упис. Пријављивање почиње у уторак, 31.03.2020. године и траје до уторка 07.04.2020. године.
Питања, примедбе и сугестије за полагање пријемног испита могуће је поставити на адресу prijemni.ispiti.srednje@mpn.gov.rs .

Изменама Правилника о календару образовно-васпитног рада скраћује се пролећни распуст.

ИЗВОР: http://www.mpn.gov.rs/izmenama-pravilnika-o-kalendaru-obrazovno-vaspitnog-rada-skracuje-se-prolecni-raspust/

Министарство просвете, науке и технолошког развоја донело је одлуку о измени Правилника о календару образовно-васпитног рада основних школа за 2019/2020. и  Правилника о календару образовно-васпитног рада средњих школа за 2019/2020. годину како би се оптимално и функционално користило време ученика у периоду када је планиран пролећни распуст.

19.03.2020.

ОБАВЕШТЕЊЕ

МАТЕМАТИКА 1-4. РАЗРЕДА

РАЧУНАРСТВО И ИНФОРМАТИКА 1-4. РАЗРЕДА

HEMIJA 1-4. РАЗРЕДА

ОБАВЕШТЕЊЕ

У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.

У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.

У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.

Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!


ШУ ЈАГОДИНА

ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ У ШКОЛИ У ЗАШТИТИ ОД ИНФЕКЦИЈЕ ВИРУСОМ

COVID19

Среда, 11. март 2020.

У складу са препорукама надлежних министарстава и школским програмом превенције ризика, сви ученици су на почетку радне смене добили инструкције за одговорно понашање како би се предупредила инфекција вирусом COVID19. Инструкције су дате усмено, у свим разредима и у сваком одељењу.

       Поред тога, на видним и прометним местима у ходнику школе истакнута су штампана упутства за понашање које предупређује инфекцију.

       Школа је снабдевена средствима за хигијену и дезинфекцију, а због повећане потребе, требована је додатна количина. Све радне просторије проветравају се редовно, корпе са отпацима празне се чешће, браве, тастери  и инвентар се дезинфикују, појачана је хигијена унутар школског објекта. 

       Школа је укључена у систем заштите и превенције на нивоу државе и на нивоу општине. Школа ће применити све накнадне препоруке и мере које наложе надлежни органи и стручне установе.         Међу школским особљем и ученицима нема знакова инфекције, а одговорним понашањем сви можемо помоћи да до ње не дође.

ОДГОВOРНИ У ЗАШТИТИ ЗДРАВЉА:

– ЧЕСТО И ТЕМЕЉНО ПЕРИТЕ РУКЕ

– ДЕЗИНФИКУЈТЕ РУКЕ НАМЕНСКИМ СРЕДСТВИМА

– НЕ ДОДИРУЈТЕ ЛИЦЕ, НОС И ОЧИ ПРЕ ТЕМЕЉНОГ

ПРАЊА РУКУ

– ПОЈАЧАЈТЕ ХИГИЈЕНУ ЛИЧНИХ ПРЕДМЕТА

(ТЕЛЕФОН, ШКОЛСКИ ПРИБОР, НАОЧАРИ)

– НЕ ДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА БОЦУ СА ПИЋЕМ И ХРАНУ

– ПОЗДРВАЉАЈТЕ СЕ БЕЗ ЉУБЉЕЊА И ГРЉЕЊА

– ЈАВИТЕ СЕ ЛЕКАРУ АКО ИМАТЕ ЗНАКЕ ГРИПА И

КАШЉА

– ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ АКО СЕ НЕ ОСЕЋАТЕ ДОБРО

РЕЧ ШКОЛСКОГ ПСИХОЛОГА

КАД НИСАМ У СВОЈОЈ ШКОЛИ Март 2020. Прећи ћу одмах на ствар. Сећате се оне дечје песме Кад нисам у својој шкоооооли, мене моја душа боооооли … Ето и то се десило: нисмо у школи, цела школа је прешла у телефон. А шта је са душом? Већ читаву једну седмицу живимо у ванредној ситуацији. Не …

Pročitajte više

У СУСРЕТ ДАНУ ЖЕНА

У библиотеци Гимназије у петак 06.03, одржана је трибина посвећена женама под називом “ У сусрет дану жена“. Учесници трибине били су ученици II разреда који су у оквиру часа грађанског васпитања, презентовали радове на теме : Борба жена за равноправност Зашто су жене осетљива друштвена група Медији и стереотип жене Женско предузетништво

Pročitajte više

Обележавање Међународног дана против вршњачког насиља по називом “Дан розе мајце“ 27.02.2020.год.

Ђачки парламент и школски Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања Гимназије одржао је радионицу на тему “Стоп вршњачком насиљу“, ученицима 2. и 4. Разреда. Иницицијативу покренуо координатор Тима Мр. Драгана Стамболић,наставник хемије и председник ђачког парламента Марија Илић.

Pročitajte više

Уџбеници

1. ПРВИ РАЗРЕД – УЏБЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2019-2020. ГОДИНУ 2. ДРУГИ РАЗРЕД – УЏБЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2019-2020. ГОДИНУ 3. ТРЕЋИ РАЗРЕД – УЏБЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2019-2020. ГОДИНУ 4. ЧЕТВРТИ РАЗРЕД – УЏБЕНИЦИ ЗА ШКОЛСКУ 2019-2020. ГОДИНУ

Pročitajte više