NOĆ ISTRAŽIVAČA 27-28.11.2020.

Da nauka prostruji!
Ove godine Evropska noć istraživača susrela se, kao i ceo svet, sa posebnim izazovom – pandemijom još neviđenih razmera u modernom dobu. Iako je ovaj izazov stavio na test celo društvo, ono što je sigurno je da nam je pokazao i da nam je nauka potrebna više nego ikada! I zato, iako je Noć istraživača pomerena ove godine sa svog standardnog termina (poslednji petak u septembru), ona će se ipak održati. Jedanaesta Noć biće drugačija, ali veća nego ikada!
Najveću naučnu žurku ćemo ove godine proslaviti družeći se sa vama većinom u virtuelnoj ravni! I dalje vas očekuju brojne naučne aktivnosti, eksperimenti, demonstracije, ali ćemo ih deliti sa vama preko snimaka, aplikacija za pametne telefone, sajtova, igrica, live YouTube prenosa, društvenih mreža. Otvori dobro oči, naoružaj se radoznalošću, pitanjima i osmesima i pridruži nam se i ove godine kroz svoju omiljenu platformu i – Neka nauka prostruji!
Noć istraživača je podržana od strane Evropske komisije u okviru Marija Sklodovska-Kiri akcije, koji predstavlja program Evropske Unije za jačanje evropske istraživačke karijere.

Pridružite nam se: www.nocistrazivaca.rs