Светски дан борбе против сиде

Светски дан борбе против сиде обележава се сваке године 01.12. почев од 1988. године. Од када се појавила у Сједињеним Америчким државама осамдесетих година, па до сада ова болест је однела више од 25. милиона живота у свету, али и даље је присутна. Ученици параћинске Гимназије заједно са својим професорима, посебно обележавају овај дан, утичу на подизање свести на потребе тестирања на вирус ХИВ-а, као и на потребе акцентовања превазилажења неједнакости међу позитивним особама и обичних грађана.
Параћински Црвени крст је у сарадњи са нашом школом истакао битне ствари и више пута апеловао на велике последице које овај опасан вирус носи. Њему се придружила ученица 4/4 одељења, Тара Радуловић, којој је ова тема посебно интересантна, јер се припрема за студије медицине, па је одржала кратко предавање о овој теми.
Предавању је присуствовала директорка школе, Биљана Обрадовић, професорка хемије Драгана Стамболић као и професор биологије Никола Денчић. Они кажу да ће Гимназија наставити да негује традицију обележавања Светског дана борбе против сиде као и то да ће утицати на подизање свести код својих ученика када је реч о овако важној теми.