Традиционално „Вече страних језика“ ученика параћинске Гимназије

Енглески, Немачки, Руски и Француски језици већ годинама су у наставном програму параћинске Гимназије. Ученици ове школе са својим професорима традиционално једном годишње припремају представу „Вече страних језика“, у којој можемо видети извођење позоришних комада на свим наведеним језицима. Осим глуме у представи смо чули и рецитале као и гласовне могућности ученика.

Већ неколико година уназад параћинска Гимназија позната је по томе што је домаћин ученицима на размени. Ове године угостили су ученика из Kолумбије, а он је у представи учествовао са рециталом на шпанском језику. Редовни ученици ове школе имали су различите комаде, а свако он њих одличан је у неком од ова четири језика.

Ученици параћинске Гимназије кажу да су веома срећни јер су део ове представе и истичу да њихова школа није место где се само учи већ да има простора где се може исказати креативност и подстицати машта. Сматрају да овај комад има велики значај за њихову школу као један вид промовисања будућим генерацијама.

„Kолико језика знаш, толико људи вредиш“ каже позната латинска изрека, а ова деца сигурно су богатија за пар особа. Да вреде много доказ је пуна сала Позоришта јер је велики број пријатеља и другара дошао да им пружи подршку и награди аплаузима.