Миљана Миљуш ђак генерације

Kада за 12 година школовања ученик нема ниједну другу оцену осим петице, може се рећи да се ради о врло одговорној, свестраној и интелигентној особи. Укратко ово је опис Миљане Миљуш ученице природно-математичког смера у параћинској Гимназији. Она је својим марљивим радом и учењем заслужила титулу ђака генерације коју сваке године добијају најбољи ученици средњих школа. Миљана каже да није очекивала ову титулу, али је имала мотив да заврши средњу школу са свим петицама.

Иако јој од руке иду готово сви предмети попут страних језика, географије, и историје, најомиљенији јој је физика.

Kао и све матуранте и Миљану Миљуш очекује најдужи летњи распуст до сада. Она каже да ће га искористити на најбољи могући начин тако што ће се дружити са породицом и пријатељима, а у плану јој је и минимум једно путовање. Ипак, један део распуста мораће да одвоји за припрему пријемног испита, јер планира да настави са образовањем.

Електротехника и медицина су две области између којих се Миљана двоумила пре него што је изабрала ову прву. Чак и у случају да се сутрадан посвети медицини, њена жеља је да се бави послом у ком ће своје знање моћи да преноси на друге.

Миљана каже да су јој највећа подршка у школовању били професори и породица, јер без њих не би могла да постигне овакав успех. Што се тиче факултета, било би сјајно када би после две титуле ђака генерације добила и ону за студента генерације, али то Миљани ипак неће бити главни циљ у наставку школовања.