НОВА ГОДИНА

Гимназијалци су последњи дан у овој календарској години прославили онако како доликује: у новогодишњем расположењу и новогодишњој атмосфери, у учионици окићеној са чак 28 пахуља од којих свака представља по једног ученика тог одељења и чак 7 прозора исликаних белим маркером за прозоре са новогодишњим мотивима, због којих су се пријатно осећали као у кафићу а не некој стерилној и досадној учионици!
На столу ића и пића: од кока коле, фанте и здравих сокова од јабуке и наранџе, па до чипсева, смокија, колача, бомбона, па како који професор дође на час – бива домаћински дочекан и услужен! Тако то раде Гимназијалци! Ту је и професионално озвучење које професорка користи за представе у великим салама па све трешти, али и микрофони, па се пуштала музика преко блутута и певало на микрофоне! Kренуло се са божићним песмицама на енглеском а завршило са Томом и Ацом Лукасом! У једном тренутку је разредна узела микрофон и музика је стала! Дошао је тај дуго ишчекивани тренутак откривања „Kо је твој тајни Деда Мраз?“ Наиме, игра се заснива на томе да месец дана пре самог краја ученици извлаче по једно име из шешира и дужни су да тој особи купе поклон у вредности до 400-500 динара! Занимљиво је то што ти видиш коме купујеш поклон али до самог краја не знаш ко ТЕБИ купује поклон. Пошто их има 28 (паран број) у одељењу, сви су били покривени поклонима. Разредна је у стилу водитељке преко микрофона прозивала једног по једног, по есдневнику, и уследило је јавно дељење поклона и отварање истих пред свима! Срце је свима убрзано куцало, јер видиш да тај неко, прозван, иде према теби, и све мислиш за тебе је поклон, али онда скрене и да га другом. Онда адреналин расте и ти настављаш да ишчекујеш. Баш је било напето. Kада је и последњи поклон подељен, уследио је аплауз и разредна је кренула до звучника да пусти неку песму, како би се наставило са слављем, али онда је уследио и тај чаробни тренутак када су јој саопштили да има поклона и за њу! Разредна се изненадила и збунила, јер никако није очекивала никакав поклон, није била ничији пар јер их има 28, али када је видела њихов труд и љубав одушевила се онако од срца и уследио је групни загрљај и заједничко фотографисање за успомену! Био је ово савршен крај једне календарске године! Дочек за памћење!
Гимназија Параћин Вам жели срећне божићне и новогодишње празнике, да их проведете у радости и весељу, и да негујете наш тимски дух, међусобну подршку и ентузијазам! Желимо Вам да се волите овако као ми <3 и да се међусобно поштујете и уважавате! Такође Вам желимо пуне књижице петица и похвала, здравље и љубав! Будите нам срећни и благословени!