ИОП 3 Хемија

 


Дана,12. Априла 2018 године поводом јубилеја 140 година постојања Гимназије Параћин,одржана је презентација научно-истраживачко рада ученице  Нине  Миладиновић под називом:“Одређивање антибактеријског дејства шкољке Sinanodonta (anodonta) woodiana”.Овај рад је настао у оквиру трогодишњег рада наставе хемије по ИОП 3 са надареним и талентованим ученицима .

 

 

Презентацији су присуствовали родитељи,наставници из основне школе и наставници Гимназије као и ментор Мр. Драгана Живановић-наставник хемије.Презентацију је пратила локална екипа телевизије Канал М тако да је настао и видео запис „13. Април-Презентација научног рада Гимназије“.

 

Ученица и наставник су добили потврде на основу оствареног резултата у области наставе хемије:

  • 5.2017.-Треће место на републичком такмичењу(СХД Београд)
  • 6.2017.-Другу специјалну награду на 60. Републичком такмичењу талентованих ученика С.Ш. из области хемије
  • 5.2016.-Друго место на 59. Републичком такмичењу талентованих ученика С.Ш. из области хемије

 

У суботу,14. Априла 2018. Године ,у Свилајнцу одржано је окружно такмичење из хемије у организацији СХД за ученике гимназије од I до IV разреда.Из наше школе,први разред представљао је Ђорић Михајло,трећи разред ученик Стојановић Вељко чији је ментор била наставник Биљана Стојановић.Четврти разред предстаљала је Миладиновић Нина чији је ментор била Мр. Драгана Живановић.На окружном такмичењу учествовало је 13 ученика из Јагодине,Свилајнца и Параћина.

Ученици Михајло Ђорић и Вељко Стојановић добили су похвале,а ученица Нина Миладиновић освојила је прво место са максималних 100 поена у категорији тест+самостални истраживачки рад.Ова ученица је стекла пласман за учешће на Републичко такмичење из хемије које ће се одржати у Београду од 11. До 13. Маја на ПМФ-у.