Гимназија и сарадња са Црвеним крстом Параћин

Ученици Гимназије  и професорка хемије  мр Драгане Стамболић годинама сарађују са Црвеним  крстом у  Параћину и  постигли су запажене резултате. Школа је носилац сребрног и златног знака Црвеног крста. Ове године било је осам активиста другог разреда у Црвеном крсту Параћин из Гимназије од којих су пет ученика отишли на општинско такмичење у првој помоћи и освојили прво место. Сви су наставили са даљим активностима у Црвеном крсту, али су се издвојила три ученика, Гавриловић Огњен, Милетић Мина и Стојановић Петра.

Огњен Гавриловоћ  је активиста од 2018. године и за кратко време стекао звање Едукатора у области борба против трговине људима, а полагање за звање инструктора-тренера у области борба против трговине људима одржаће се 04.07.2020 у Београду у Црвеном крсту Србије. Полазник је  предавања о ДДК-Добровољном давалаштву крви  и већ 2020. године постао је председник омладинске теренске јединице Црвеног крста Параћин.

Ученице Гимназије Мина Милетић и Петра Стојановић достигле су такође звања Едукатора у области борба против трговине људима и биле на такмичењу из области прва помоћ у Мионици. Уз остатак екипе представљали су Гимназију и Црвени крст Параћин.

Ученици трећег и четвртог разреда 14.06.2020.године  донели су школи плакету ШИРОКО СРЦЕ у знак признања за постигнуте изузетне резултате на омасовљавању добровољног давалаштва крви у 2019.години у категорији средњих школа.